Målare och deras miljöpåverkan

Jag har en nära vän som bor och pluggar i Lund, jag var där tillsammans med tio andra killar och hälsade på honom över Valborg i hans lägenhet. Den var skitfin och låg riktigt bra mitt i stan vilket var skönt för oss när vi skulle ut och göra stan och Stadsparken osäker. När vi var där så hade han i princip precis flyttat in och vi var alla glada för att komma dit och se det. Men nu har det hänt mycket sedan dess, hans flickvän flyttade ner i somras och påbörjade hennes studier i Malmö. Sedan dess har jag både sett och hört att de har fått det mycket mysigare i lägenheten. Dels har de bytt ut lite av hans möbler och ersatt med hennes sen har hon också get en kvinnlig vinkning på lägenheten, lite kuddar, gardiner, ljus och dylikt. Efter att hon flyttade ner så anlitade de också en entreprenad i Lund som skulle genomföra en lättare renovering av lägenheten som de bor i. Det var Solid Måleri & Entreprenad som genomförde renoveringen. Det var egentligen en uppfräschning av lägenheten som de genomförde. Bytte ut några handtag, slipade lister, målade tak, fönster och väggar. Och jag kan säga att deras målare i Lund kunde sin sak för lyftet av lägenheten blev enormt! Det är en liten äldre lägenhet med högt i tak och deras målare gjorde sitt för att höja upplevelsen. Jag hörde också att de tog ett riktigt bra pris samt att Solid Måleri tog stor hänsyn till miljön. Eftersom jag är en miljökämpe så tycker jag att det är bra att målare, även i studentstäderna, där folk vill ha så små kostnader för arbetet som möjligt, fortfarande prioriterar miljön. Då känner jag att vi är på väg åt rätt riktning när miljön är ett genomgripande koncept som alla arbetar för. Själv målade jag om min lägenhet på egen hand men jag valde självklart färg efter målares rekommendation och färgens miljöpåverkan och hållbarhet. Det är viktigt att alla gör sitt inom sina branscher och att man som konsument alltid efterfrågar miljövänliga alternativ, då ger man en indikation till företag och säljare. Jag ska fortsätta att sprida mitt budskap och fortsätta prata högt, med vänner och familj, om vilka saker man kan göra för att hålla miljön flytande.